-

ElérhetőségekTermékek

Élő Evangélium - játékok, feladatok a Szent Márton évre

2017.11.14.

Ár: 1 200 Ft

Élő Evangélium - játékok, feladatok a Szent Márton évre

   Szent Mártonról beszélni nemcsak november 11-én lehet. Jelentősége abban van, hogy Pannónia, Savaria (Szombathely) szülötte, 

   Krisztus katonájaként Európa számos országában megfordult, térített, szervezte a hitéletet. Nagy szerepe volt a szerzetesi közösségek kialakulásában. Ennél fogva több európai ország, közöttük Magyarország védőszentje is. Csak hazánkban 107 település van Szent Márton oltalmában. Szent István király óta hagyománya nyomon követhető a magyar királyság történetében. Kultusza minden időben jelen volt. Isten által megszentelt élete jól köthető bármely ünnepünkhöz.

   Jelen foglalkoztató füzet Szent Márton életén keresztül az elmúlt és a mai korok szokásain, néphagyományain vezeti a gyerekeket. Nemcsak kultuszának az útján, hanem a hit útján is, ugyanis kapcsolódik az ünnepkörökhöz, az évközi vasárnapokhoz. A "c" év liturgikus rendjéhez igazodik. Így mutatkozik meg, hogy Szent Márton Istenben élt.

   A színes kiadvány 64 oldalon keresztül 6-14 évesek számára kínál egyéni és csoportos elfoglaltságot, amiket akár családi körben, akár a hitoktatásban is alkalmazni lehet. Színezők, rejtvények, társasjáték, kivágható, összeállítható játékok nyújtanak minderre lehetőséget. Külön értéke a közepén lévő térkép, mely Szent Márton útjaival ismerteti meg a gyerekeket.

A rajzokat készítette: Basa Katalin, Dr. Wächterné Lakatos Ágnes

Ajánlott korosztály: 6-14 év

Kiadó: Evangélium365

 

 Vissza az előző oldalra!
- Magyar